Verfkleuren trends 2022
16 september 2021 
28 min. leestijd

Verfkleuren trends 2022

De kleurenpaletten voor je interieur krijgen stilaan vorm. Zin om je interieur in een nieuw verfkleurtje te stoppen? Lees hier alles over de nieuwste verftrends voor 2022.

Het is tijd om in de kleurentrends van 2022 te duiken ! We kijken alvast vooruit naar 2022 en hier lees je alles over de trending interieurkleuren van 2022 van alle grote verffabrikanten.

Wanneer je je interieur wilt opfleuren, kan een likje verf wonderen doen. En deze interieur kleuren trends 2022 geven je frisse kleurinspiratie die je nodig hebt om je interieur een nieuwe look te geven.

Dit bericht toont een verzameling van de toonaangevende kleuren van de verfmerken van het jaar 2022. Maar ook de kleurvoorspelling 2022 die worden uitgebracht door verfbedrijven zoals Farrow & Ball, Dulux, Benjamin Greene en nog veel meer. En dat betekent dubbele interieur kleuren trends voor 2022.

De trend die ik zie is dat we snakken naar een nieuw begin met diepe en levendige kleurtinten. Maar ook dat we op zoek zijn naar rustgevende en vertrouwde tinten om van ons huis een comfortabele haven te maken.

Zodra een verf fabrikant zijn verfkleurentrends voor 2022 heeft vrijgegeven, maken we een update. Volg dus zeker deze website voor alle kleurtrends 2022.

Farrow & Ball kleurentrends 2022

Farrow and Ball heeft vijf kleuren gekozen als kleurtrends voor 2022. Deze vijf trending verfkleuren zijn bekende tinten die je huis een geruststellende uitstraling geven.

“Er is iets in de kleuren die ons tot aangetrokken voelen voor 2022, evenals in de manier waarop we ze gebruiken. Ze zijn een eclectische mix van puur en nederig die de warmte en harmonie van een meer onschuldige tijd oproept terwijl ze het leven van vandaag viert.

Functie gaat hand in hand met ornamenten, het gebruik van kleuren en afwerkingen op ongebruikelijke manieren om de principes. Op deze manier vieren we vriendelijkheid en eerlijkheid”. – Joa Studholme, Farrow & Ball Color Curator

Dus laten we eens kijken naar Farrow & Ball's Colors of the Year 2022

Babouche nr. 233

Deze mooie gele kleurtint brengt de zon in huis. Ook al is het een heldere en gewaagde kleur, ze zal je woning niet overweldigen. En het kan gemakkelijk worden gebruikt in grotere kamers. Kamers met Babouche lijken vol zonneschijn, vooral in combinatie met het meer ingetogen School House White. Het palet zelf heeft een eenvoudige, volkse uitstraling, maar het gebruik ervan over de muren, het badpaneel en de vloer zorgt voor een algehele look die ongelooflijk opvallend is.

Babouche No. 223 en School House White No. 291

Babouche No. 223 en School House White No. 291 (Foto: James Merrell)

SchoolhouseWhite nr. 291

Er is niets zo vertrouwds en geruststellends aan een geverfde vloer als met dit schaakbordpatroon in Stone Blue en School House White Modern Eggshell. Het neemt je onmiddellijk mee naar het verleden. De nostalgie gaat verder met Breakfast Room Green op het onderste deel van de muren en School House White op het bovenste deel van de muren en het plafond.

Deze eeuwenoude vorm van decoreren introduceert kleur net onder ooghoogte om een lichte en luchtige sfeer erboven te behouden, terwijl het ook voor duurzaamheid zorgt.

Schoolhouse white FB

Schoolhouse White No.291. (Foto: James Merrell)

Breakfast Room Green Nr. 81

Door gebruik te maken van één kleur op zowel muren als houtwerk, zoals het levendige Breakfast Room Green, kan een kamer groter lijken door de grenzen van de ruimte te verbergen.

Het gedurfde gebruik van deze ene kleur creëert ook een uitzonderlijke achtergrond voor kunst, of voor meubels die geüpcycled kunnen worden met een likje Modern Eggshell. De combinatie van Breakfast Room Green en Stone Blue voelt zowel opvallend als vertrouwd aan.

Breakfast Room GreenBreakfast Room Green No.81 . (Foto: James Merrell)

Stone Blue nr. 86

School House White is ingetogen, tijdloos en vertrouwd, maar heeft een subtiele verfijning die het de perfecte basis maakt voor sterkere tinten zoals de levendige tinten van Stone Blue, die hier op de deur in een glanzende afwerking worden gebruikt.

Stone BlueStoneblue nr. 86. (Foto: James Merrell)


Incarnadine nr. 248

Het is zo hartverwarmend om een eclectische mix van stijlen en kleuren te zien, niet alleen gekozen voor puur plezier maar als onderdeel van een geweldige decoratieve hack, in deze kamer is het algehele effect vrolijk en gedurfd.


De vormen van het hoofdeinde zijn in School House White zijn rechtstreeks op het Breakfast Room Green geschilderd, terwijl gedurfde strepen op het plafond zijn aangebracht in het rijke, schone Incarnadine.


Misschien wel het slimst is dat de plafondstrepen een klein stukje op de muren zijn aangebracht, wat een intiem tentachtig gevoel geeft en de verbinding tussen muur en plafond verzacht.

Incarnadine No.248Incarnadine No.248. (Photo: James Merrell)


Dulux/Flexa/Levis kleurtrend prognose 2022

De Dulux/Flexa/Levis kleurvoorspelling 2022 bestaat uit drie kleurenpaletten: Flourish, Restore en Wonder

Flourish kleurenpalet

Loskomen van het verleden brengt een gevoel van bevrijding met zich mee. Een verlangen van ontwaken om alles te ervaren wat het leven te bieden heeft. Met het Flourish- palet kun je inventief zijn en ontwerp regels herschrijven. Je interieurs kunnen gelaagd, expressief en onbeschaamd individueel zijn.


Het fleurige palet bestaat uit een mix van sensuele tinten zoals petrolblauw, woestijnrood en dusty rose naast warme neutrale tinten en een vleugje vintage goud.


dulux-the-flourish-palette


Restore kleurenpalet

Comfort is de prioriteit als het gaat om het inrichten van onze huizen. We willen ons omringen met knusse en cocoon interieur stukken om ons te helpen ontspannen en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar te verwerken.


De tastzin waarvan we zijn beroofd, staat voorop bij een weloverwogen ontwerp. Omdat we zoveel tijd binnenshuis hebben doorgebracht, is er een verlangen naar een verbinding met de natuurlijke wereld.


dulux-the-restore-palette


Wonder kleurenpalet

Er is een gevoel van ontwaken en feest terwijl we ons voorbereiden om contact te maken met vrienden, familie en ons dagelijks leven. Het wonderpalet stelt ons in staat om kleuren te introduceren die terug vreugde en optimisme in ons huis brengen.

De felle kleuren roepen herinneringen op aan zorgeloze dagen en helpen ons om toekomstige mogelijkheden voor te stellen. Het Wonder-palet is een feest en erkenning van de vreugde en inspiratie die we kunnen ontdekken.

Het Wonder-palet

Sherwin-Williams kleurtrendvoorspelling 2022

Sherwin-Williams heeft hun "Color Forecast 2022" genaamd "MODE" aangekondigd. MODE bestaat uit een collectie van trendy tinten die creativiteit, intentie en ontdekking omarmen.

De voorspelling verwelkomt een nieuwe "modus" om elke overgang te koesteren en een nieuwe manier te ervaren om in prachtige, levende kleuren te zijn in 40 tinten en vier samengestelde paletten.

“We vertelden vorig jaar een verhaal van balans en ritme door middel van kleur toen we overgingen naar een tijd van stilte. We houden dat evenwicht in de ene hand en omarmen groei en aanpassingsvermogen in de andere terwijl we op weg zijn naar een nieuwe visie en ontdekking van onze wereld."

Het omarmen van het idee van "mode" in design inspireert een nieuwe manier van zijn terwijl we verder gaan dan het bekende” zegt Sue Wadden, directeur kleurmarketing bij Sherwin-Williams

Method kleurenpalet

Het Method kleurenpalet is gebaseerd op de processen van de natuur en viert de natuurlijke orde en de balans tussen organische neutralen en tonale luxe. Dit palet vindt zijn inspiratie in art deco, moderne organische stoffen en postmodernisme uit de jaren 80.

Sherwin Williams Method kleurenpalet


Opus kleurenpalet

Mysterieus en diep weelderig, het Opus-palet componeert een uniek meesterwerk van opzwepende ritmes, wat resulteert in een meesterwerk. Dit palet is gebaseerd op modern maximalisme en is geïnspireerd op donkere luxe en gewaagde metallics.

sherwin-williams-opus-palette 

Dreamland kleurenpalet

Een opgefriste ruimte vertegenwoordigt een nieuw begin, wek de zintuigen met een collectie van zoete, pittige groenen, roze en koele neutrale kleuren.

Geïnspireerd door de volheid van goed leven, combineert het Dreamland-palet moeiteloos zachte vormen en modern Scandinavisch minimalisme om een fris, levengevend fantasierijk te creëren.

sherwin-williams-dreamland-palette

Ephemera kleurenpalet

Een goede stijl verveelt nooit. De stukken uit ons verleden worden met de tijd alleen maar beter, zoals dit nostalgische palet van gedempte maar vrolijke rood- en blauwtinten, groen en geel.

Het Ephemera-palet roept warme nostalgie en onwankelbaar optimisme op als we met liefde terugdenken aan het verleden en kijken naar de mogelijkheid van de toekomst door oud en nieuw te mengen. Het Ephemera-palet verenigt retro-futurisme, betekenis en geheugen en combineert kleuren die doen denken aan vervlogen basics.

sherwin-williams-ephemera-palette

PPG/Sigma/Histor kleur van het jaar 2022 Olive Sprig

Authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. Na alle lockdowns en beperkingen zijn we er meer dan ooit aan toe en dat zien we terug in de interieurtrends. PPG/Sigma/Histor komt dan ook met een elegante, praktische en veelzijdige Kleur van het Jaar: Olive Sprig (PPG1125-4). Dit flexibele grijsgroen staat voor groei en de veerkracht van de natuur.

Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Samen met de inspiratiepaletten Invaluable, Introspective en Inspired vormt het de basis voor sfeervolle en persoonlijke kleurcombinaties.

Tijdens de pandemie speelde het leven zich voor een groot deel thuis af en daardoor groeide de wens om de natuur naar binnen te halen. Olive Sprig is zo’n natuurlijke kleur, die ook nog eens een positieve, uitstraling heeft. De tint verwijst naar de olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop. Het subtiele groen gaat goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubels met gebogen vormen. Olive Sprig staat prachtig bij messingaccenten en houttinten, bijvoorbeeld in de keuken. Ook kan de kleur helpen bij het creëren van een oase van rust in de slaapkamer. En wat te denken van een combinatie met een royale fluweelgroene bank in de woonkamer of met planten in verschillende tinten groen. Kleur mag weer!

Als je je omgeving verandert, verandert ook je mindset. Na een serie lockdowns zijn we toe aan optimisme en dus: kleur. Men is klaar met de strakke, neutrale paletten en zo beginnen nieuwe en kleurrijke woontrends vorm te krijgen. Met de opkomst van het thuiswerken en leren op afstand, gaan we over van open woonconcepten naar meer individuele ruimtes om privacy te creëren. Het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur is een simpele en betaalbare manier om werk en privé meer gescheiden te houden. Een klein beetje kleur kan een ruimte al transformeren.

Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot ingetogen. Met Olive Sprig en de drie bijbehorende inspiratiepaletten willen we zorgen voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur. Ontdek de paletten Introspective, Inspired en Invaluable.


Invaluable kleurenpalet

Deze trend omvat donkere en rijke tinten. Onschatbaar heeft alles te maken met nostalgie naar comfort en geruststelling.

ppg-olive-sprig-kleur-2022-invaluable-kleurenpalet


Introspective kleurenpalet

Deze stille en meer gedempte trend omvat zachte tinten met felle tinten. Het Introspective-palet is gastvrij en warm met een casual en zachte toon.

ppg-olive-sprig-kleur-2022-introspective-kleurenpalet


Inspired kleurenpalet

Kleuren om op te frissen en te vernieuwen. Dit sfeerverhogende kleurenverhaal draait helemaal om optimisme en vreugde.

ppg-olive-sprig-kleur-2022-introspired-kleurenpalet


Flexa Bright Skies

De kleurexperts van Flexa hebben Bright Skies verkozen tot kleur van het jaar 2022. De lichte, luchtige en open kleur blauw is goed voor de geest. Het is een verfrissende en opwekkende tint, die de positieve effecten van de natuur in huis haalt. De kleur heeft het in zich om huizen levendiger en opener te maken. Bright Skies brengt een frisse wind in ieder interieur.

Bij de trendvoorspelling voor 2022 ging het bij Flexa vooral over de rol van een huis en hoe deze is veranderd. Maar ook over hoe belangrijk de natuur, creativiteit en kunst zijn geworden tijdens de lockdown. Deze aspecten brachten comfort en inspiratie in deze vreemde tijden. Dat is waar het frisse blauw van Bright Skies door is geïnspireerd.

Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2022-Bright-Skies


De Kleur van het Jaar 2022 naar keuze kun je kopen in onze webshop. Bijna alle verf is te mengen in de kleur Bright Skies Flexa. Ook als je andere verf dan Flexa wilt. 

Heb je vragen over de Kleur van het Jaar 2022 of wil je een grote bestelling plaatsen? We adviseren je graag via mail. Je kan ook online via de chat contact met ons opnemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen