PPG's Kleur van het Jaar 2022 : Olive Sprig
04 oktober 2021 
4 min. leestijd

PPG's Kleur van het Jaar 2022 : Olive Sprig

Na een jaar van thuis zitten en te weinig sociale momenten in 2020 en 2021, verlangen we allemaal naar authenticiteit, natuur en sociale interactie. Onze 2022 Kleur van het Jaar is Olive Sprig (PPG1125-4), een elegant, geaard, veelzijdig en zeer aanpasbaar grijsgroen. Deze kleur staat voor groei in een postpandemische wereld en bootst de veerkracht van de natuur na.

Olive Sprig is een ontspannen, maar aanlokkelijk groen dat het gevoel van rustgevende aloë vera of een geurige plant nabootst - en elke ruimte opfleurt met organische levendigheid. Een veelzijdige kleur die zowel binnen als buiten goed tot zijn recht komt, Olive Sprig past in bijna elke omgeving."

Nieuw jaar, nieuwe trends

Zoals velen van ons weten na een jaar van lockdown, is de gemakkelijkste manier om je manier van denken te veranderen, je omgeving te veranderen. Terwijl we joggingbroeken beginnen te ruilen voor meer geklede schoenen, reserveringen en een avondje uit, verschuiven onze verfkleur voorkeuren ook, zowel in woon- als commerciële ruimtes”, zegt Amy Donato, senior colour marketing manager, PPG paint.

Doe-het-zelvers, vastgoedbeheerders, ontwerpers en architecten stappen af van de grimmige, neutrale paletten van weleer en kiezen voor kleur in alle vormen. Noem het rebellie, maar we zijn hier zeker voor de heropleving van optimistische kleuren om ons naar een nieuw tijdperk van huisontwerp te leiden.

ppg7232712

Olive Sprig opnemen in je ruimte

Olive Sprig leent zich om te worden gecombineerd met natuurlijke materialen en ziet er prachtig uit naast unieke architecturale elementen en meubels met gebogen vormen om een comfortabele en geaarde ruimte te creëren. De kleur kan helpen om een toevluchtsoord in een slaapkamer te creëren, focus in een kantoor aan te moedigen, de perfecte neutrale achtergrond te bieden in een winkelruimte of restaurant en een geaard toevluchtsoord te creëren in hotels. Olive Sprig past ook prachtig bij koperen accenten en houttinten op een eiland of lagere keukenkasten. Eigenaren, ontwerpers, architecten en andere klanten van professionele schilders kunnen ook inspiratie opdoen uit deze kleur door het gebruik van kamerhoge smaragdgroene tegels in een badkamer, het opnemen van een luxe fluwelen groene bank in de woonkamer of het onderdompelen van het huis in planten in allerlei soorten, kleuren en maten.

Bovendien zijn eigenaren, na de opkomst van thuiswerken en leren op afstand, overgestapt van open woonruimtes naar individuele kamers om privacy te creëren en het beroepsleven van het persoonlijke te scheiden. Voor degenen die wat meer afscheiding nodig hebben, is het schilderen van een muur of hoekje in een andere kleur dan de rest van de kamer een eenvoudig, betaalbaar project dat een ruimte onmiddellijk kan transformeren en grenzen in uw huis kan creëren die zullen veranderen en zich aanpassen als onze levens doen.

ppg723271

Hoe de PPG-kleur van het jaar wordt gekozen 

Als onderdeel van de jaarlijkse Global Color Forecasting Workshop van PPG ontdekten onze experts dat consumenten meer geneigd zijn om kleurrijkere selecties te gebruiken na moeilijke keerpunten in de geschiedenis, vaak gezien tijdens de Roaring Twenties of na de Grote Depressie. Als onderdeel van deze cyclische geschiedenis zien onze experts postpandemisch optimisme infiltreren in commerciële en residentiële ontwerp ruimten, zodat velen een gevoel van escapisme kunnen creëren. Net zoals trends in de jaren 1920 werden gekenmerkt door weelde, metallics, rijke houtsoorten, lagen, stemmige kleuren en hoekige vormen, is het interieur van vandaag geïnspireerd op de oudheid, barok en renaissance tijdperken van kunst, beeldhouwkunst en architecturale vormen. Deze kleurrijke omhelzing weerspiegelt een optimistische rebellie, een teken van persoonlijke expressie of rustgevende zelfzorg.

Veerkracht, de behoefte aan verbinding en inspiratie uit de natuur waren terugkerende thema's bij PPG's Global Color Forecasting Workshop. Dit jaarlijkse evenement brengt meer dan 30 PPG wereldwijde kleurstylisten uit de auto-, consumentenelektronica-, lucht- en ruimtevaart- en verf- en beitsindustrieën samen. In de loop van een aantal dagen analyseren de stylisten de catwalk, levensstijlen, demografie, geografie, wereldwijde evenementen en interculturele maatschappelijke inspiraties om te bepalen welke kleuren zullen resoneren en de wereldwijde kleurvoorspelling van PPG vertegenwoordigen, inclusief de PPG 2022 Kleur van het Jaar.


Over de schrijver
Reactie plaatsen