Moderne raambekleding | Top 5
20 juli 2021 
9 min. leestijd

Moderne raambekleding | Top 5

Raamdecoratie is een sfeermaker in je woonkamer en natuurlijk wil je dat je raamdecoratie aansluit bij de stijl van je woonkamer. Raamdecoratie creëert sfeer in je woonkamer en ieder product geeft een andere uitstraling aan de kamer. Verder is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de functionaliteit van de raamdecoratie in je woonkamer. Op basis van sfeer, trends en functionaliteit hebben wij een top vijf samengesteld met de meest geschikte raamdecoratie voor in de woonkamer. Een aantal van deze zijn goed te combineren met gordijnen.

Wat is een modern interieur?

Een modern interieur heeft een aantal kenmerken, zoals veel licht, glanzende objecten, relatief weinig zachte materialen en ruimte tussen de meubels. Wie houdt van modern interieur, houdt van een opgeruimd huis.

In moderne interieurs heeft het daglicht vaak vrij spel. tegenwoordig hebben deze grote ramen, waardoor er veel licht binnenkan. Het licht reflecteert op de gladde materialen, zoals gladde muren, natuursteen, glas, leer, staal en gietvloeren. Dit geeft het interieur een frisse uitstraling en vormt een perfecte basis voor de moderne interieurstijl. Je kan dan met de raambekleding de lichtintensiteit gebruiken voor een bepaalde sfeer. 

Moderne rolgordijnen

Rolgordijnen zijn op zich een standaard raamdecoratie, maar er is zoveel meer mogelijk. Vaak kunnen de kleuren van het systeem (bediening, steunen en montageprofielen) aangepast worden op de kleur van de rolgordijnstof. Bij een donkere stof maak je met zwarte systeemkleuren een echt statement. Een rolgordijncollectie bestaat uit een breed aanbod stoffen en er is daarom altijd een goede match bij je moderne interieur. Wil je meer controle over privacy en lichtinval? Ga dan voor duo rolgordijnen. De symmetrische look van dit type raamdecoratie past perfect bij de moderne stijl.

toxa moderne raamdecoratietoxa duo rolgordijn


Moderne horizontale jaloezieën

Houten jaloezieën bestaan in vele bijzondere houtsoorten, in tal van kleuren en structuren. Verder zijn er populaire trendkleuren, ga bijvoorbeeld voor houten jaloezieën zwart. Het raamtype én de ruimte bepalen vaak welke raamdecoratie geschikt is voor je raam. Zwarte houten jaloezieën zijn een goede keuze als raamdecoratie voor de woonkamer. Ze passen perfect in zowel een landelijk, Scandinavisch, botanisch als urban jungle interieur en uiteraard een modern interieur. Houten jaloezieën zijn in twee breedtes beschikbaar, 50 en 70 millimeter. Op die manier is zelf te bepalen hoeveel zonlicht er wordt doorgelaten en hoeveel privacy gewenst is. 

toxa houten jaloezientoxa houten jaloezien

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn elegant, sfeervol en functioneel. Met plisségordijnen behoud jij je privacy, terwijl je toch optimaal kunt genieten van het daglicht. Smaken verschillen en net daarom kan je plisségordijnen in diverse kleuren en stoftransparanties verkrijgen. In onze collectie plisségordijnen op maat kies je eenvoudig bij je thuis, wij komen graag met stalen en meten ter plaatse op, zo ben je zeker dat je keuze aansluit bij uw wensen en past bij uw interieur. 

luxaflex plisse gordijnenluxaflex plisse gordijnen

Verticale jaloezien

Verticale lamellen kunnen in heel kleine stappen worden versteld, zodat je de gewenste privacy en de lichttoetreding optimaal kunt regelen. Ze kunnen ook volledig worden ingetrokken en nemen dan minimale ruimte in beslag, zodat je van een onbelemmerd uitzicht geniet door je Verticale Lamellen. Vind de perfecte combinatie van vorm en functie voor je Verticale Jaloezieën in je woning. De lamellen zijn verkrijgbaar in breedtes van 52 tot 127 mm en geven elk interieur een mooie, gestroomlijnde look. Alle verticale lamellen worden op maat gemaakt, zodat het perfect in je huis past.

Luxaflex verticale jaloezien

Moderne gordijnen

In een modern interieur worden er minimalistische, neutrale kleuren gebruikt. Deze lijn wordt doorgetrokken in de gordijnen, zo worden er tegenwoordig heel wat gebroken witte en licht grijze kleuren gekozen. Vaak wordt er een luchtig overgordijn gekozen in een fijne inbetween stof. Dit is een stof waarmee je gezelligheid creëert en waarbij je nog een beperkte transparantie naar buiten hebt.

Denk aan plooigordijnen, paneelgordijnen, gordijnen met lussen, gordijnen met ringen of vouwgordijnen. Met ieder gordijntype komt het moderne design goed tot zijn recht.

raamdecoratie op maat moderne gordijnen op maat

Raambekleding voor andere woonstijlen

Is de moderne woonstijl niet uw favoriete stijl? Dat kan! Gelukkig hebben wij ook raamdecoratie voor andere interieurstijlen. Misschien is je woning meer van landelijk ingericht? Of voel je wel wat voor een industrieel interieur? Wij geven graag advies en komen ter plaatse met stalen. Wij meten vervolgens alles zorgvuldig op en plaatsen vervolgens de door u gekozen raamdecoratie. Van A tot Z verzorgd zodat u volledig zorgeloos kan genieten van uw mooie woondecoratie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen