Een schilder inhuren: alles wat u moet weten

Het renoveren van uw huis is niet alleen spannend, maar het is ook een grote financiële en emotionele verplichting. Voordat u die kwast neemt en aan het werk gaat, kan u overwegen een professional in te huren voor die projecten die te moeilijk zijn om zelf aan te pakken. Hier zijn een paar redenen waarom een professional u kan helpen bij het uitvoeren van die grote schilderklussen.

Als je eenmaal de indeling en de afwerkingen hebt gekozen, kan het kiezen van een verfkleur een van de grootste beslissingen zijn die u voor uw huis zult nemen. De juiste verfkleur kan een kamer transformeren en direct de stemming veranderen. Het kan een gebrek aan natuurlijk licht in een woonkamer goedmaken of een slaapkamer een gevoel van rust geven. 

De voordelen van het inhuren van een professional 

Hoewel veel huiseigenaren denken dat het schilderen van een kamer een doe-het-zelf-project is, zijn er veel voordelen aan het inhuren van een professional voor uw volgende project. U kunt er niet alleen voor zorgen dat u een kwaliteitsklus krijgt met perfect geverfde randen en plinten, maar u bespaart uiteindelijk ook tijd en geld. Een professional zal de klus van de eerste keer correct klaren en hun werk zal nog jaren meegaan. U bespaart geld op al die aanpassingen die u onvermijdelijk zou doen bij een doe-het-zelfklus. Professionals hebben ook toegang tot middelen en kennis waar wij, huiseigenaren, niet altijd van op de hoogte zijn. 

Een professionele schilder inhuren? 

Als het gaat om het inhuren van een schilder, doe je onderzoek. Vraag eventueel familie en vrienden om referenties en probeer bedrijven te vinden wiens werk je hebt gezien, al dan niet online. Als je eenmaal schattingen hebt gekregen en een schilder hebt gevonden, controleer je de referenties en websites zoals het om er zeker van te zijn dat er geen klachten zijn. Vraag naar de gebruikte materialen en merken, sommige schilderprofessionals hebben bepaalde merken waar ze zich prettig bij voelen, maar de kleurselectie is aan u. Een professionele schilder kan u helpen de perfecte kleur voor uw ruimte te vinden.

Factoren die van invloed zijn op uw schilderproject

Hoewel er fouten gebeuren, zijn er een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er een is waarmee u tevreden bent. Ten eerste kunnen het type en de kwaliteit van de verf uw verfbeurt transformeren. Een goedkope verf in de verkeerde afwerking kan een professioneel geschilderde kamer er goedkoop en slordig uit laten zien. Aan de andere kant zorgt een kwaliteitsverf als deze van Trimetal, Sikkens of Boss ervoor dat de kleur waar u van houdt in de loop van de tijd mooi blijft, zodat u alleen opnieuw schildert wanneer u dat wilt, niet uit noodzaak.

Andere belangrijke factoren die het uiterlijk van uw schilderwerk kunnen bepalen, zijn onder meer temperatuur, vochtigheid en of de muren voldoende zijn voorbereid. Hoewel u het weer niet in de hand heeft, kan een professionele schilder het werk doen om ervoor te zorgen dat uw verfbeurt er elke keer weer prachtig uit komt te zien. 

Wees realistisch in tijdsverwachting

Een professionele vakschilder zal zelden meteen tijd hebben om aan uw klus te beginnen. Een vakman met goede referenties heeft soms lange wachttijden, maar deze zijn het dan ook meer dan waard. 

Hoewel sommige verfklussen maar een dag of twee kunnen duren, kunnen grotere, uitgebreidere klussen een week of nog langer duren. Het is dus belangrijk om verwachtingen te scheppen bij uzelf en uw schilder voordat u begint. 

Toon je dankbaarheid

Een beetje waardering tonen kan een lange zijn. Het werk van een schilder moeizaam noemen is een understatement. Een paar kleine gebaren, zoals hem of haar altijd bij naam begroeten of pizza of koffie voor de vakmannen brengen, kunnen iedereen eraan herinneren dat hun harde werk niet onopgemerkt blijft. Bovendien zijn ze misschien meer bereid om een paar extra uren te werken of wat flexibeler te zijn als je eenmaal die goede relatie hebt opgebouwd. 

Wees voorbereid 

Hoe goed je ook communiceert, niet elk project verloopt vlekkeloos. Begrijp dat er af en toe hindernissen opduiken, en wees bereid om flexibel te zijn als u ze wil oplossen. Uw schilder wil u gelukkig zien, dus samenwerken om een oplossing te vinden voor alle problemen die zich voordoen, is de beste manier om een positief resultaat te garanderen. 

Goede schilders kunnen moeilijk te vinden zijn. Als je er eenmaal een hebt gevonden die u vertrouwt, is het belangrijk om een sterk partnerschap te creëren. Hoe beter u en uw schilder samenwerken, hoe beter uw renovatieproject uiteindelijk wordt. Bezoek tot die tijd Innovatis.be en laat u inspireren om uw volgende verfproject te starten. 

arrow_drop_up arrow_drop_down