Bright Skies is Dulux's Kleur van het Jaar 2022
04 oktober 2021 
2 min. leestijd

Bright Skies is Dulux's Kleur van het Jaar 2022

Dulux heeft 'Bright Skies' uitgeroepen tot kleur van het jaar 2022 - een licht luchtig blauw dat wijst op hoop en een nieuw begin.

Bright Skies is ontworpen om elke woonruimte met een frisse wind tot leven te brengen en gaat over het omzetten van onze dromen in realiteit en het aanboren van optimisme. Met alle uitdagingen die dit jaar met zich meebracht, hebben velen van ons eenzaamheid gevonden in de helderblauwe lucht boven ons.

"Op dit moment willen mensen zich gerevitaliseerd voelen en genieten van de vrijheden die ze terugkrijgen, naar buiten kijken en nieuwe ideeën binnenbrengen", zegt Marianne Shillingford, Creative Director van Dulux UK.

"Welke betere inspiratie kunnen we nemen dan de eindeloze luchten om ons heen? Het is algemeen bekend dat de natuur ons een beter gevoel geeft en dat het nemen van stappen om de buitenwereld naar binnen te halen ons gevoel van welzijn verbetert. Dus of we nu werken of ontspannen, creëren of sporten, het is essentieel om een ruimte te hebben die het optimisme en de wens voor een frisse, nieuwe start weerspiegelt die voor het komende jaar bovenaan de agenda staat."

Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2022-Bright-Skies

Heleen van Gent, hoofd van het AkzoNobel Global Aesthetics Centre, voegt hieraan toe: "In de afgelopen 19 jaar hebben we een dramatische verschuiving gezien van een concentratie op heldere tinten naar een nadruk op neutrale tinten. Dit jaar echter, levendige kleuren en lichte tinten komen weer naar boven – misschien een weerspiegeling van onze behoefte aan positiviteit en een frisse benadering.

"Na een periode waarin we ons opgesloten voelden, snakken we naar uitbreiding - het buitenleven. De 37 samengestelde kleuren in de collectie van dit jaar maken het gemakkelijk om trendy tinten te kiezen."

Naast de Kleur van het Jaar hebben de experts van Dulux ook vier complementaire kleurenpaletten geïdentificeerd om het gemakkelijk te maken om de kleur in verschillende ruimtes thuis te brengen. Dit zijn Kas, Salon, Studio en Werkplaats.

Dulux Kleur van het Jaar 2022 Bright Skies is nu verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en wij komen ze met veel plezier aanbrengen op jouw muren   

Over de schrijver
Reactie plaatsen